گلوتامین چیست
گلوتامین چیست :
اسید آمینه گلوتامین فراوان ترین اسید آمینه موجود در بدن است. گلوتامین در ماهیچه ها ساخته می شود و توسط خون به سیستم های مختلف اندام منتقل می شود.
پودر گلوتامین بلوک ساختمانی برای ساخت پروتئین در بدن است. همچنین برای ساخت سایر اسیدهای آمینه و گلوکز مورد نیاز است. مکمل های گلوتامین ممکن است به عملکرد روده، عملکرد سیستم ایمنی و سایر فرآیندها کمک کنند، به خصوص در مواقع استرس که بدن از گلوتامین بیشتری استفاده می کند.
مزایای مکمل گلوتامین چیست ؟
اسید آمینه گلوتامین یک اسید امینه است که توسط بدن تولید می شود و در غذا یافت می شود. از سیستم ایمنی و گوارشی بدن شما حمایت می کند.
پودر گلوتامین یک اسید آمینه مهم با عملکردهای زیادی در بدن است. این یک بلوک سازنده پروتئین و بخش مهمی از سیستم ایمنی است. علاوه بر این گلوتامین نقش ویژه ای در سلامت روده دارد.
بدن شما به طور طبیعی این اسید آمینه را تولید می کند و همچنین در بسیاری از غذاها یافت می شود. با این حال ممکن است مطمعن نباشید که برای سلامتی مطلوب به گلوتامین اضافی از مکمل ها نیاز دارید یا خیر.
آمینو اسیدها مولکول هایی هستند که نقش های زیادی در بدن دارند. هدف اصلی آنها این است که به عنوان بلوک های ساختمانی برای پروتئین ها عمل کنند.
پروتئین ها برای اندام ها بسیار مهم هستند. آنها همچنین عملکردهای دیگری مانند انتقال مواد در خون و مبارزه با ویروس ها و با کتری های مضر را انجام می دهند.
انواع گلوتامین :
مانند بسیاری از اسیدهای آمینه دیگر به دوشکل مختلف وجود دارد، ال گلوتامین و د گلوتامین.
آنها تقریبا یکسان هستند، اما آرایش مولکولی کمی متفاوت دارند. شکل موجود در غذاها و مکمل ها ال گلوتامین است. برخی از مکمل ها آن را به عنوان ال گلوتامین ذکر می کنند، اما برخی دیگر به سادگی از اصطلاح گسترده تر و گلوتامین استفاده می کنند.
در حالی که ال گلوتامین برای ساخت پروتئین ها و انجام عملکردهای دیگر استفاده می شود به نظر می رسد د گلوتامین در موجودات زنده نسبتا بی اهمیت باشد.
ال گلوتامین می تواند به طور طبیعی در بدن شما تولید شود. در واقع این اسید آمینه فراوان ترین اسید آمینه در خون و سایر مایعات بدن است.
با این حال مواقعی وجود دارد که نیاز بدن شما به گلوتامین بیشتر از توانایی آن در تولید آن در بدن است. بنابر این یک اسید آمینه ضروری مشروط در نظر گرفته می شود، به این معنی که باید تحت شرایط خاصی از رژیم غذایی و مکمل ها به دست آید مانند آسیب یا بیماری.
همچنین گلوتامین یک مولکول مهم برای سیستم ایمنی و سلامت روده است. خلاصه گلوتامین یک اسید آمینه مهم ال گلوتامین شکلی است که در غذاها یافت می شود.
گلوتامین پیشنهادی مجموعه :

منابع گلوتامین :
گلوتامین به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود. تخمین زده شده است که یک رژیم غذایی معمولی حاوی 3تا 6 گرم در روز است، اما این نمی تواند بر اسا رژیم غذایی خاص شما متفاوت باشد.
بیشترین مقدار در محصولات حیوانی به دلیل محتوای پروتئین بالا یافت می شود. با این حال برخی از غذاهای گیاهی درصد بیشتری از آن را در پروتئین خود دارند.
یک مطالعه از تکنیک های آزمایشگاهی پیشرفته برای تعیین میزان ال گلوتامین در غذاهای مختلف استفاده کرد، درصدهای پروتئینی که از ال گلوتامین درهرغذا تشکیل شده است به شرح زیر است :
1: تخم مرغ : 4/4% (0/6 گرم در 100 گرم تخم مرغ)
2: گوشت گاو: 4/8% (1.2 گرم در هر 100 گرم گوشت گاو)
3: شیر بدون چربی: 8/1% (0/3 گرم در هر 100 گرم شیر
4: توفو: 9/1% ( 0/6 گرم در هر 100 گرم توفو
5: برنج سفید: 11/1% (0/3 گرم در هر 100 گرم برنج سفید)
6: ذرت : 16/2% (0/4 گرم در 100 گرم ذرت)
اگر چه برخی از منابع گیاهی، مانند برنج سفید و ذرت، دارای درصد زیادی پروتئین از گلوتامین هستند، اما به طور کلی دارای پروتئین نسبتا کمی هستند. بنابر این گوشت و سایر فرآورده های حیوانی ساده ترین راه برای دریافت مقادیر زیاد آن هستند.
متاسفانه میزان دقیق گلوتامین در بسیاری از غذاهای خاص مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال از آنجا که گلوتامین بخشی ضروری از پروتئین است تقریبا هر ماده غذایی حاوی پروتئین حاوی مقداری گلوتامین است.
تمرکز بر دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی کلی راهی آسان برای افزایش بالقوه میزان گلوتامینی است که مصرف می کنید.
خلاصه :
تقریبا هر ماده غذایی حاوی پروتئین حاوی مقداری گلوتامین است، اما مقدار آن متفاوت است. غذاهای حیوانی به دلیل داشتن پروتئین منابع خوبی هستند. دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی می تواند تضمین کند که به اندازه کافی دریافت می کنید.
گلوتامین و تقویت سیستم ایمنی بدن :
گلوتامین برای سیستم ایمنی بدن مهم است. یکی از مهمترین عملکردهای گلوتامین نقش آن در بهبود سیستم ایمنی است.
این یک منبع سوخت حیاتی برای سلول های ایمنی، از جمله گلبول های سفید خون و سلول های روده ای خاص است. با این حال سطح خون آن می تواند به دلیل صدمات عمده، سوختگی یا جراحی کاهش یابد.
اگر نیاز بدن به گلوتامین بیشتر از توانایی تولید آن باشد، بدن شما ممکن است ذخایر پروتئینی مانند ماهیچه را تجزیه کند تا مقدار بیشتری از این اسید آمینه آزاد شود.
علاوه بر این، عملکرد سیستم ایمنی می تواند زمانی که مقادیر ناکافی گلوتامین در دسترس باشد به خطر بیفتد. به این دلایل رژیم های غذایی با پروتئین بالا، رژیم های غذایی با گلوتامین بالا یا مکمل های گلوتامین اغلب پس از آسیب های عمده مانند سوختگی تجویز می شود.
مطالعات همچنین گزارش داده اند که مکمل های گلوتامین ممکن است سلامتی را بهبود بخشند، عفونت ها را کاهش دهند و منجر به اقامت کوتاه تر در بیمارستان پس از جراحی شوند.
تاثیرات گلوتامین چیست :
با توجه به نقش آن به عنوان یک بلوک ساختمانی پروتئین، برخی از محققان آزمایش کرده اند که آیا مصرف گلوتامین به عنوان مکمل باعث افزایش عضله یا عملکرد ورزشی می شود یا خیر.
در یک مطالعه 31 نفر در طول 6 هفته تمرین با وزنه گلوتامین یا دارونما مصرف کردند. در پایان مطالعه، هر دو گروه افزایش توده عضلانی و قدرت را نشان دادند. با این حال، هیچ تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت.
مطالعات اضافی همچنین نشان داده است که هیچ تاثیری بر توده عضلانی یا عملکرد ندارد. با این حال برخی تحقیقات، گزارش داده اند که مکمل های گلوتامین ممکن است درد عضلانی را کاهش داده و بهبودی پس از ورزش شدید را بهبود بخشد.
در واقع یک مطالعه نشان داد که گلوتامین به علاوه کربوهیدرات ها می توانند به کاهش نشانگر خونی خستگی در طول دو ساعت دویدن کمک کنند. همچنین برای تقویت عملکرد ایمنی ورزشکاران استفاده شده است، اما نتایج متفاوت است.
تحقیقات دیگر نشان داده است که با اضافه شدن به کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه خاص، بازیابی ذخایر کربوهیدرات (گلیکوژن) در ماهیچه ها را بهبود نمی بخشد.
مصرف گلوتامین برای بیماران :
مردم گلوتامین را برای بیماری سلول داسی شکل، سوختگی، بهبود ضخم ها پس از جراحی، جراحات و عوارض HIV/AIDS مصرف می کنند. همچنین برای اسهال، فیبروز کیستیک، چاقی، سرطان ریه و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می شود، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از بسیاری از این موارد دیگر وجود ندارد.
مصرف خوراکی گلوتامین عوارض ناگهانی بیماری سلول داسی شکل را کاهش می دهد. تجویز گلوتامین از طریق لوله تغذیه باعث بهبودی در افراد مبتلا به سوختگی شدید می شود.
گلوتامین توسط FDA ایالات متحده امریکا به عنوان یک داروی تجویزی برای بیماری سلول داسی شکل تایید شده است.
موارد استفاده و اثر بخشی گلوتامین چیست :
بیماری بحرانی ترما: به نظر می رسد مصرف گلوتامین از راه خوراکی یا IV عوارض را در بزرگسالان بدحال کاهش می دهد. اما به نظر نمی رسد که خطر مرگ را کاهش دهد.
محصولات IV فقط می تواند توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ارائه شود. کاهش وزن غیر عادی در افراد مبتلا به HIV/AIDS. به نظر می رسد مصرف خوراکی گلوتامین به بیماران HIV/AIDS در جذب بهتر غذا و افزایش وزن کمک می کند.
بهبودی پس از جراحی: به نظر می رسد دادن گلوتامین از طریق IV تعداد روزهای سپری شده در بیمارستان را پس از جراحی کاهش می دهد. اما به نظر نمی رسد که خطر مرگ پس از هر نوع جراحی را کاهش دهد. محصولات IV فقط می تواند توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ارائه شود.
عملکرد ورزشی : به نظر نمی رسد مصرف خوراکی گلوتامین باعث بهبود عملکرد ورزشی شود.
نوعی بیماری التهابی روده (کرون) : به نظر نمی رسد مصرف خوراکی گلوتامین علائم بیماری کرون را بهبود بخشد.
یک بیماری ارثی که می تواند منجر به سنگ کلیه یا مثانه شود. بهنظر نمی رسد مصرف خوراکی گلوتامین علائم این بیماری را بهبود بخشد.
نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم :
به نظر نمی رسد که دادن گلوتامین از طریق دهان به نوزادان عوارض جانبی ناشی از وزن کم هنگام تولد را بهبود بخشد.
گروهی از اختلالات ارثی که باعث ضعف عضلانی و از دست دادن عضله می شود. مصرف خوراکی گلوتامین قدرت عضلانی را در کودکان مبتلا به دیستروفی عضلانی بهبود نمی بخشد.
رشد و نمو در نوزادان نارس به نظر نمی رسد که دادن گلوتامین از راه خوراکی از بیماری یا مرگ در نوزادان نارس جلوگیری کند.
اسهال ناشی از پرتو درمانی : مصرف خوراکی گلوتامین از اسهال جلوگیری نمیکند اما از شدت اسهال ناشی از پرتو درمانی می کاهد. علاقه به استفاده از گلوتامین برای تعدادی از اهداف دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه ایا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.
اثرات جانبی گلوتامین چیست :
در صورت مصرف خوراکی : گلوتامین در صورت استفاده در دوزهای تا 40 گرم در روز احتمالا بی خطر است. عوارض جانبی به طور کلی خفیف است و ممکن است شامل نفخ، حالت تهوع، سرگیجه، سوزش سر دل و درد معده باشد.
بیماری کبد : گلوتامین می تواند خطر مشکلات عملکرد مغز را در افراد مبتلا به بیماری پیشرفته کبد افزایش دهد. اگر بیماری کبدی دارید از آن استفاده نکنید.
اختلال دو قطبی : گلوتامین ممکن است خطر مانیا یا هیپومانیا را در افراد مبتلا به این بیماری افزایش دهد.
حساسیت به مونوسدیم گلوتامات : اگر به MSG حساس هستید، ممکن است به گلوتامین نیز حساس باشید. بدن گلوتامین را به گلوتامات تبدیل می کند.
تشنج : نگرانی هایی وجود دارد که گلوتامین ممکن است احتمال تشنج را در برخی افراد افزایش دهد. از مصرف خودداری کنید. داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از تشنج با گلوتامین تداخل دارند، مصرف گلوتامین ممکن است اثرات داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از تشنج را کاهش دهد.
دوز مصرف گلوتامین :
از آنجایی که گلوتامین یک آمینو اسید است که به طور طبیعی در بدن تولید می شود و در بسیاری از غذاها یافت می شود، هیچ نگرانی در مورد مضر بودن آن در مقادیر معمولی وجود ندارد.
تخمین زده شده است که یک رژیم غذایی معمولی ممکن است حاوی 3تا6 گرم در روز باشد، اگرچه این مقدار می تواند بر اساس نوع و مقدار غذاهای مصرفی متفاوت باشد.
مطالعات روی مکمل های گلوتامین از طیف گسترده ای از دوزها استفاده کرده است، از حدود 5 گرم در روز تا دوزهای بالا تقریبا 45 گرم در روز به مدت 6 هفته.
اگرچه هیچ عارضه جانبی منفی با این دوز بالا گزارش نشد اما نشانگرهای ایمنی خون به طور خاص مورد بررسی قرار نگرفتند.
مطالعات دیگر حداقل نگرانی های ایمنی را در مورد مکمل های کوتاه مدت تا 14 گرم در روز گزارش کرده اند.