پروتئین وی چیست

پروتئین وی چیست

مقاله کامل در مورد پروتئین وی چیست.

مکمل پروتئین وی آب پنیر مخلوطی از پروتئین های جدا شده از آب پنیر است، ماده مایعی که به عنوان محصول جانبی تولید پنیر ایجاد می شود.

پروتئین شامل لاکتالبومین،بتا لاکتوگلوبولین، آلبومین سرم و ایمونو گلوبولین ها هستند. گلیکورماکروپپتید نیز سومین جزء بزرگ را تشکیل می دهد اما پروتئین نیست.

پروتئین آب پنیر معمولا به عنوان مکمل پروتئینی به بازار عرضه می شود و ادعاهای سلامتی مختلفی به آن نسبت داده شده است. برای رشد عضلانی، پروتئین آب پنیر در مقایسه با سایر انواع پروتئین، مانند کازئین یا سویا کمی بهتر است.

پروتئین وی آب پنیر معمولا به شکل پودر برای مخلوط کردن با نوشیدنی فروخته می شود. پروتئین وی آب پنیر معمولا به عنوان غلیظ کننده برای بهبود بافت و کاهش سینرزیس در بسیاری از انواع ماست استفاده می شود.

به دلیل محبوبیت اخیر ماست یونانی ماست با مقادیر زیاد پروتئین بیشتر در قفسه های فروشگاه ها یافت می شود.

پروتئین وی های پیشنهادی مجموعه :

پروتئین وی
پروتئین وی کوین لورون
پروتئین وی ایزوله ماسل تک
پروتئین وی ایزوله ماسل تک

فواید مصرف پروتئین وی چیست :

استفاده اولیه از مکمل های پروتئین آب پنیر برا رشد و توسعه عضلات است.

زیرا اسیدهای آمینه آزاد موجود در مخزن اسید آمینه آزاد بدن را افزایش می دهد.

در سال 2010 پانل سازمانی ایمنی غذای اروپا (EFSA) تاثیرات پروتئین آب پنیر را بر کاهش وزن ( از طریق کاهش چربی و افزایش سیری) و قدرت و عضله سازی بررسی کرد.

این پانل به این نتیجه رسید که هیچ مدرکی دال بر ادعای کاهش وزن وجود ندارد و پروتئین آب پنیر تقریبا به اندازه سایر منابع پروتئین برای ایجاد قدرت، عضله و توده عضلانی بدون چربی بدن موثر است.

اگر چه پروتئین های آب پنیر مسئول برخی از آلرژی های شیر هستند، عمده ترین آلرژن های موجود در شیر کازئین ها هستند.

انواع پروتئین وی و کاربردهای اصلی آن :

به طور عمده چهار نوع پروتئین آب پنیر وجود دارد که به صورت تجاری تولید می شوند.

کنسانتره پروتئین آب پنیر  به طور معمول سطوح پائینی از چربی و کلسترول دارد، البته اکثرا وجود ندارد. آنها همچنین حاوی کربوهیدرات هایی به شکل لاکتوز هستند. معمولا بین 29 تا 89 درصد از نظر وزن خشک پروتئین دارند.

ایزوله های پروتئین آب پنیر  برای حذف چربی و لاکتوز پردازش می شوند و در نتیجه پودرهای وی پروتئین ایزوله معمولا بیش از 90 درصد وزن خشک پروتئین دارند. مانند وی پروتئین کنسانتره ، نیز طعم ملایم و کمی شیری دارد.

هیدرولیز پروتئین آب پنیر پروتئین های آب پنیر هستند که برای سوخت و ساز آسان تر از قبل هضن شده و تا حدی هیدرولیز می شوند.هزینه آنها به طور کلی بالاتر از WPI یا WPC  است.

آب پنیر بسیار هیدرولیز شده ممکن است نسبت به سایر اشکال پنیر حساسیت زا کمتری داشته باشد، زیرا زنجیره های پپتیدی بسیار کوچیکتر و ساده تری دارد. به همین دلیل یکی از ترکیبات رایج در شیر خشک نوزادان ضد حساسیت و غذاهای پزشکی است.

پروتئین آب پنیر بومی به جای اینکه به عنوان محصول جانبی تولید پنیر جمع آوری شود، از شیر بدون چربی استخراج می شود. این نوع آب پنیر حاوی گلیکوماکروپپتید نیست که تنها پس از افزودن مایه پنیر به وجود می آید.

شواهدی وجود دارد که پروتئین آب پنیر نسبت به کازئین یا سویا در دسترس زیستی بیشتری قرار دارد.

تولید پروتئین آب پنیر میکروبی :

میکروب ها برای تولید پروتئین های مشابه یا حتی (بیوهمسان) با اب پنیر مهندسی شده اند. شرکت هایی که آب پنیر و پنیر تولید شده با میکروب را ابداع می کنند عبارتند از california، perfect day، new culture و…

هیچ یک از این شرکت ها ترکیب پروتئینی محصولات خود را مشخص نمی کنند، اما انها حاوی برخی از ژن های مورد نیاز برای ساخت پروتئین های اب پنیر هستند. تصور می شود که این محصولات شبیه به محصولات غذایی کنونی مشتق از GMO هستند.

مزایای کلیدی پروتئین وی چیست :

1: به رشد توده عضلانی کمک می کند.

2: افزایش حجم و سایز عضلانی بدون چربی

3: رشد ماهیچه ها

4: کمک به کاهش چربی بدن

5: ریکاوری عضلات پس از تمرینات ورزشی

6: بهبود عملکرد ورزشی

7: افزایش قدرت و انرژی

روش تولید پروتئین وی چیست :

زمانی که شیر در طی فرایند تولید پنیر منعقد می شود، آب پنیر باقی می ماند و حاوی هر چیزی است که در شیر پس از کاهش PH  به 4.6 در طول فرایند انعقاد محلول است.

این محلول 5 درصد از لاکتوز در آب است و حاوی پروتئین های محلول در شیر و همچنین مقداری چربی است. فرآوری را می توان با خشک کردن ساده انجام داد، یا با حذف لاکتوز، لیپیدها و سایر مواد غیر پروتئینی، محتوای پروتئین نسبی را افزایش دهد.

به عنوان مثال، فیلتراسیون غشایی پروتئین ها را از لیپیدها، لاکتوز و مواد معدنی موجود در آب پنیر جدا می کند که به دنبال آن خشک کردن اسپری انجام می شود.

آب پنیر را می توان با گرما دناتوره کرد. گرمای زیاد( مانند دمای بالای 72 درجه سانتیگراد مرتبط با فرایند پاستوریزاسیون ) پروتئین های اب پنیر را از بین می برد.در حالی که پروتئین آب پنیر بومی پس از مایه پنیر یا اسیدی شدن شیر جمع نمی شود، دناتوره شدن پروتئین آب پنیر باعث برهم کنش های آب گریز با سایر پروتئین ها و تشکیل ژل پروتئینی می شود.

کیفیت پروتئین وی :

پروتئین موجود در شیر گاو تقریبا 20%  آب پنیر و 80% کازئین است. پروتئین موجود در شیر انسان تقریبا 60% آب پنیر و 40% کازئین است.

بخش پروتئین موجود در آب پنیر تقریبا 10% از کل جامدات خشک موجود در آب پنیر را تشکیل می دهد. این پروتئین معمولا مخلوطی از بتا لاکتوگلوبولین(65%)، الفا لاکتالبومین(25%)، آلبومین سرم گاوی(8%) و ایمونوگلوبولین ها است.

 

ترکیبات اصلی پروتئین وی چیست :

ال لوسین :  یک محرک موثر درایو آنابولیک بلوک های پروتئینی است. دانشمندان ثابت کرده اند که به طور موثر توده عضلانی می سازد، توده بدون چربی را در کمبود کالری حفظ میکند، استقامت بدن را بهبود می بخشد و خواص بازسازی کننده را افزایش می دهد.برای ورزشکاران ضروری است که در تمام سطوح تجربه، یک پیکر تراشی کامل بسازند.

ال ایزولوسین : عرضه مقادیر زیادی لوسین سطح دو اسید آمینه دیگر را کاهش می دهد: ایزولوسین و والین، بنابراین استفاده از هر سه ترکیب با هم مهم است. علاوه بر این، ایزولوسین به عنوان اسیدهای آمینه گلوکوژنیک طبقه بندی می شود. آنهایی که بدن می تواند به راحتی و به سرعت به انرژی لازم برای عملکرد خود تبدیل کند.

ال والین : وجود آن در این ترکیب، نه تنها به دلیل نیاز ذکر شده به تجویز هر سه اسید آمینه بی سی ای ای با هم است، بلکه به دلیل کاهش خستگی سیستم عصبی مرکزی است. علاوه بر این، مانند دو اسید آمینه دیگر، به راحتی به انرژی مورد استفاده عضلات در حال کار تبدیل می شود و بنابر این به شما امکان می دهد ذخایر گلیکوژن ذخیره شده در کبد را ذخیره کنید.

گلوتامیک اسید:

گلوتامین یکی از رایج ترین اسیدهای آمینه در بدن است. بخشی از پروتئین های ماهیچه های اسکلتی است و نقش مهمی در متابولیسم نیتروژن دارد.

بنابر این بسیاری از جنبه ها را تحت تاثیر قرار میدهد که به نتایج به دست آمده توسط ورزشکار (هم به صورت افزایش توده عضلانی و هم قدرت) تبدیل میشود.

لیسین : باید از غذا تامین شود زیرا بدن ما قادر به سنتز آن نیست. خواص انتی اکسیدانی (رادیکال های آزاد را از بین میبرد) و در نتیجه به مبارزه با بیماری ها کمک میکند.

به افزایش سطح هورمون رشد موجود در ساخت کلاژن کمک میکند، جذب کلسیم را آسان میکند و تمرکز ذهنی را ببهبود میبخشد.

هیستیدین : متعلق به اسیدهای آمینه اگزوژن است و نفش مهمی در تولید پروتئین دارد، و در تولید هموگلوبین شرکت میکند.

این یک انتقال دهنده موثر بسیاری از عناصر کلیدی است، به عنوان مثال: روی و آهن.

این ریز مغذی ها یکی از مواد ضروری برای عملکرد مناسب نه تنها قلب و سوخت و ساز بدن هستند، بلکه کمبود این اسید آمینه ها اغلب با محتوای کم این فلزات همراه است که به نوبه خود در عدم تعادل هورمونی بدن منعکس می شود.

نیاسین : برای عملکردسیستم عصبی محیطی بسیار مهم است. نیاسین فعالیت میتوکندری را افزایش می دهد. علاوه بر این، به نگهداری مناسب کلسترول در خون کمک می کند.همچنین در سنتز هورمون های جنسی: انسولین، کورتیزول و تیروکسین شرکت می کند.

ال متیونین: 

یک جزء ضروری برای سنتز گلوتاتیون، یکی از مهم ترین ترکیبات در زمینه محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد و سموم است.به نظر می رسد مصرف متیونین همزمان با مصرف پاراستامول (یا سایر داروهای این گروه) می تواند از کبد و کلیه ها محافظت کرده و از آسیب دیدن آنها جلوگیری کند.

گاهی اوقات برای مسمومیت با داروهای کبدی، الکل و آمونیاک استفاده می شود. از فرآیندهای بازسازی طبیعی بافت همبند، پوست، مو و ناخن پشتیبانی می کند. اغلب برای تسکین علائم آکنه نیز استفاده می شود.

ال ترئونین: طیف اثر بسیار گسترده ایی دارد و بدن را به طور جامع تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از خواص ارزشمند آن تاثیر بر وضعیت پوست است. ترئونین آبرسانی مناسب پوست را تضمین میکند و از کم آبی پوست جلوگیری میکند.

فنیل آلانین : 

یک جزء پروتئینی است که اغلب دست کم گرفته می شود که به طور گسترده ای در زمینه رشد بدن و فرآیندهای آنابولیک و همچنین بهبود تمرکز، هماهنگی و احساس عضلانی استفاده می شود. دوز مناسب این ترکیب به طور قابل توجهی به کارآمدتر کار سیستم عصبی کمک می کند.

پرولین : اسید آمینه درون زا. یک ذره اساسی کلاژن است. پرولین بیش از 20 درصد از کل کلاژن را تشکیل می دهد. به طور مستقیم بر روند ایجاد مولکول های کلاژن جدید تأثیر می گذارد. پرولین سیستم اسکلتی عضلانی را تقویت می کند و قدرت مفاصل را بهبود می بخشد.

ال تیروزین : تأثیر مثبتی بر حافظه و تمرکز دارد و روند چربی سوزی را بهبود می بخشد. این مکمل باعث افزایش انگیزه، استقامت و مقاومت در برابر استرس در ورزشکارانی می شود که به شدت تمرین می کنند. علاوه بر این، این محصول متابولیسم را تسریع می کند، در حالی که تولید انرژی از بافت چربی را افزایش می دهد.

ال آرژنین :

آرژنین رگ های خونی را گشاد می کند و گردش خون را با تامین مقدار مناسب اکسیژن و مواد مغذی به ماهیچه ها بهبود می بخشد. در سنتز پروتئین ها شرکت می کند، استقامت بدنی را افزایش می دهد، سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد و همچنین از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می کند. آلفا کتوگلوتارات تولید کلاژن را افزایش می دهد و جذب آهن را بهبود می بخشد که می تواند تراکم و استحکام استخوان را افزایش دهد.

ال تریپتوفان:

 یک اسید آمینه است که برای تولید هورمون خواب ضروری است و همچنین به تولید سرتونین و ملاتونین پاسخ می دهد.

تریپتوفان همچنین در تولید پروتئین در بدن انسان نقش دارد، به عنوان مثال، ماهیچه ها چون توسط بدن ما تولید نمی شود و باید از طریق مکمل جذب بدن شود.

توضیحات تکمیلی انواع پروتئین وی چیست :

کنسانتره پروتئین آب پنیر – کنسانتره پروتئین آب پنیر با ارزش بیولوژیکی فوق العاده بالا و قابلیت هضم عالی مشخص می شود، تنها در چند دقیقه از دستگاه گوارش جذب می شود، دارای مشخصات گسترده ای از اسیدهای آمینه، ارزش بیولوژیکی بالا، غنی از آلفا لاکتالبومین است. کاهش استرس، پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی، لاکتوفرین، یعنی. آهن و لاکتوپراکسیداز کاملا قابل هضم، قاتل باکتری ها.

ایزوله پروتئین آب پنیر – ایزوله پروتئین آب پنیر – این ماده خام کامل ترین و با ارزش ترین منبع پروتئین مورد استفاده در مکمل رژیم غذایی ورزشی محسوب می شود. این ترکیبات ساختمانی با بالاترین کیفیت و به سرعت جذب می شود که باعث تحریک رشد و بازسازی فیبرهای عضلانی می شود. ایزوله پروتئین آب پنیر با محتوای نمونه ای از مهمترین اسیدهای آمینه با اثر آنابولیک و میکرو پپتیدهای فعال مشخص می شود. استفاده از یک تکنولوژی تولید منحصر به فرد اجازه می دهد تا غلظت پروتئین بالا و بالاترین درجه خلوص را بدست آورید. در نتیجه، این پروتئین عملاً کاملاً عاری از مواد نامطلوب است که می تواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد.

هیدرولیز پروتئین آب پنیر –

هیدرولیز پروتئین آب پنیر موجود در مکمل پروتئینی است که تحت یک فرآیند آنزیمی قرار می گیرد. به لطف این روش، جذب پروتئین در کوتاه ترین زمان ممکن تسریع می شود. هیدرولیز دارای بالاترین محتوای پروتئین است، تا 100٪. زمان جذب 15-60 دقیقه است. مکمل وی پروتئین هیدرولیزه می تواند سطح انسولین را افزایش داده و انتقال مواد مغذی به سلول های عضلانی را افزایش دهد. محتوای کم لاکتوز و چربی استفاده از این محصول توسط افراد مبتلا به مشکلات گوارشی را تسهیل می کند.

میسلار کازئین – میسلار کازئین یک پروتئین کامل با محتوای چربی و قند بسیار کم است. این مکمل عالی برای ارائه حداکثر هشت ساعت آمینو اسید به جریان خون است که از رشد و بازسازی بافت عضلانی در طولانی مدت حمایت می کند. این یک مکمل کازئین میسلی خوشمزه و دیر هضم است که بالاترین کیفیت پروتئین کازئین موجود را ارائه می کند. کازئین خالص در مقایسه با سایر منابع پروتئینی (مانند پروتئین سویا، مرغ یا گوشت گاو) دارای ال-لوسین بالایی است. تحریک شدید سنتز پروتئین ماهیچه ای برای رشد و بازسازی بافت عضلانی عالی است.

نحوه مصرف و بهترین تایم مصرف پروتئین وی چیست :

بهترین تایم مصرف پروتئین وی بین وعده های غذایی، هنگام صبح قبل از خوردن صبحانه، و بلافاصله پس از تمرین می باشد.

به عنوان مکمل غذایی هر زمان از روز می توانید پروتئین وی را را مصرف نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *